Přeočkování tetanu u dětí

Prosím o radu,jak je to s přeočkováním tetanu u dětí.Mám dceru,která je narozena v březnu 2003 a prodělala řádné očkování.Včera se poranila o hlavičku hřebíku,která vyčnívala z židle,takže nebyla nikterak znečištěná.Krvácející ranku jsem ošetřila lihem a posléze i betadinou.Není nutno v takovýchto případech dítě přeočkovat dříve, nebo je kryto protilátkami až do dalšího přeočkování v pěti letech věku?Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je vaše dcera řádně očkována, má vytvořený dostatek protilátek a rozvoj tetanu nehrozí. Případná imunizace "navíc" by přicházela v úvahu, pokud by hřebík byl znečištěn například zeminou. Obvykle se však tato imunizace po rizikovém poranění provádí u dospělých, u kterých není jisté datum posledního přeočkování proti tetanu.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: