Přerušení dávkování antibiotik

Beru ANT Amoxicillin/Clavulanic Acid-ratiopharm® 875 mg/125 mg už 5den ,je pátek a není se s kým poradit.Problém spočívá v tom,že jsem dostal bolesti pod pravým oblukem řeber ,dle mně jsou to játra.Bolí to jen když zakašlu,aneb na té straně si lehnu.Nevím jestli mám ,aneb mohu svévolně ukončit dávkování antibiotik.Jestli nespůsobím více zla,ale ty játra bolí moc!!Antib.beru na produšky.Rozhodl jsem se dnes ukončit dávkování .Udělal jsem dobře aneb zle????Dle Vás jsem je měl dobrat aneb ne??

Odpověď odborníka:

Pane Pavle. Předně se musím omluvit za to, že odpověď pro Vás přišla asi trochu pozdě - jak je ale zjevné z podmínek, na zodpovězení standardního dotazu je až 10 dnů, takže pokládat takto dotaz na víceméně akutní problém je nesmysl... Ale k věci - vysazovat antibiotika bylo dle mého názoru nerozumné, Váše potíže mohou spíš než nežádoucí účinek antibiotik (ne který jste, jestli to dobře chápu, pomýšlel) signalizovat komplikace probíhajícího zánětu dýchacích cest (např. zápal plic, postižení pohrudnice). V dotazu neuvádíte dostatek detailů pro přesnější posouzení stavu (máte horečku?, jak se Vám dýchá?, léčíte se s něčím celkově?, zlepšily se příznaky po nasazení ATB?, atd...), kontrola lékařem, který Vám ATB nasadil je ale z výše uvedených důvodů každopádně vhodná a ten Vám poradí lépe. Přeji brzké uzdravení!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: