Přerušované čůrání u 19 mesíčního syna

Dobrý den paní doktorko, měla bych dotaz týkajícího se 19 měsíčního syna, dle paní doktorky má možná nízko položenou močovou trubici a s tím má mít problémy do budoucna. Jsme posláni na vyšetření na urologii, jdeme tam v prosinci. Paní mi řekla název této nemoci, ale bohužel jsem si nezapamatovala, poprosila bych Vás jestli byste mi prosím napsala o co se jedná a co synovi hrozí. Prý je důležité jestli čůrá přerušovaně, někdy ano a nědky plným proudem. Dále již měl po druhé zánět předkožky (přestože umýváme a celkově dbáme o důslednou hygienu), nemá ji zcela uvolněnou, doporučili nám uvolnění chirurgicky. Myslíte, že je nutné uvolnění provádět, nebo je nějaká možnost co nejméně bolestivě uvolnit, aby nemusel na případný zákrok. Předem děkuji za odpověď a přeji krásný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Blanko. Nejspíš Váš syn má hypospádii močové trubice a fimózu předkožky. Řešení Vám nabýdne urolog po podrobném vyšetření Vašeho syna. Hypospadie je vrozené chybné vyústění močové trubice. Distální hypospádie pacienta ničím neohrožuje ani se nijak chirurgicky neupravuje - jedná se pouze o kosmetickou vadu. Těžké proximální hypospádie jsou poměrně vzácné a spojené s rozštěpem předkožky, zakřivením penisu a řeší se chirurgicky. Fimóza penisu se léčí - v domácích podmínkách pravidelným přetahovínm předkožky (nejlépe po okoupání) a nebo chirurgicky. Je nutné ji řešit, protože může vést k častým zánětům močových cest, k zánětům kůže žaludu i samotné předkožky a v dospělosti pak může spůsobovat problémy při stopoření údu. Proto je u vašeho syna urologické vyšetření zcela na místě.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: