Presid x antikoncepce

Dobrý den, internista mi napsal na snížení krevního tlaku Presid 2,5 mg. Může tento lék ovlivnit antikoncepci Lindynette 20, pokud oba prášky užívám v cca 2 - 3 hodinovém odstupu? Mnohokrát děkuji za odpověď, Jitka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jitko! Výrobci neudávají, že by se tyto dva léky nějak významně ovlivňovaly. Osobně doporučuji, abyste k nutnosti nasazení Presidu ve svém věku přistupovala jako k rozsvícené oranžové kontrolce na palubní desce automobilu. Dělejte se sebou něco. Normalizace hmotnosti a zvýšená fyciká aktivita skoro jistě pomůže (co přestat jezdit autem a více chodit pěšky, příp na kole). Povede brzy k normalizaci tlaku, čímž se presid stane nadbytečným.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Stres a zimní únava? 7 tipů, jak je zkrotit
Články: Stres a zimní únava? 7 tipů, jak je zkrotit
Krátké dny, vstávání za tmy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: