Přeskakování, křupáni v koleni- bez bolesti

Dobrý den, už jednou jsem se zde ptal na výsledek MR po urazu z fotbalu meho praveho kolene. Můj ošetřující lékař mi také sdělil jako vy že není potřeba ASK a napsal mi již plnou zátěž. Již je to necelé 2 měsíce od MR a koleno mě již vůbec nebolí. (zvládnu dřepy,běh,fotbal). Jen co je velmi nepříjemné je přeskakování jakoby ve vnější částí mírně nad kolenem- asi 4cm nad češkou. V této části mi přeskakuji většinou při vstanutí ze židle, nebo při rozvičcce před fotbalem (zakopávání, zvedání kolen). Při pohledu na koleno jde i toto přeskočení vidět, jako by poskočila nějaká kost mírně nad kolenem. Dále mě trápí křupání tohoto kolene, také bezbolestné. Například když dělám dřepy tak mi tam cca při ctvrtem-patem dřepu vždy jednou hlasitě křupne a poté je vše v pořádku. (jako by toto křupnutí kolenu pomohlo a koleno je pevnější). Také mi začlo na stejne noze praskat při chození,běhani v kotníku, nevím jestli to s tím může nějak souviset(opět nebolí). Chtěl bych se tedy zeptat jestli se objednat k mému lékaři, nebo popřípadě jestli by pomohl nějaký doplněk stravy, či koleno stále ještě více posilovat? V příloze zasílám výsledek MR. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Koleno je relativně složitý kloub. Pokud jsou zde změny vrozené a získané( poranění) mohou se zde zvukové a pocitové přeskakovací fenomény dostavit. Podle MR je zde možná příčina lehce změněný zevní meniskus, charakter až diskoidního menisku, který tyto změny dělá, snad se syndromem laterální hyperprese. Konsultace s vašim ortopedem je na místě. Pokračoval bych v dosavadní péči, případně fyzikální léčba na rehabilitaci. Stav by se nemusel zhoršovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: