Přeskakování šlachy nad kolenem

Dobrý večer přeji, měl bych dotaz ohledně přeskakování šlachy nad pravým kolenem, cca 2cm nad čéškou, z mého pohledu v sedě po pravé straně. Koleno mám 4měsíce po operaci předního zkříženého vazu. Koleno ještě plně neohnu ani plně nezatěžuji z důvodů doporučení sportovního lékaře. Toto koleno jsem měl kdysi šité zpředu pod češkou cca 4cm(shruba 7let zpětně po šití), koncem července jsem podstoupil zákrok vyříznutí bakerovy pseudocesty a měsíc na to následovala výše uvedená operace vazu. Dnes, když jsem se chtěl ve škole posadit, tak mi nad kolenem přeskočilo a pokaždém zvednutí, při chůzi ze schodů nebo po nich mám nepříjemné tahnutí v místě nad kolenem, dokud mi nepřeskočí, pak se mi uleví stále a pořád dokola, bolesti nemám.Potřebuji poradit, čím to může být způsobené a jak to řešit? Jsem profesionální gymnasta a rád bych se už brzy vrátil do plného tréninku. S velkým DÍKY Jirka

Odpověď odborníka:

Koleno, které bylo chirurgicky již ošetřováno je skutečně třeba zhodnotit, tedy vyšetřit, na místě. Ve vašem případě se může jednat o přetažení šlachy čtyřhlavého svalu, což by měla být jen přechodná a méně významná porucha. Vhodné vyšetření, omezení zátěže kolena. Dolgit místně, chladný obklad. Co se týče ošetření předního zkříženého vazu byste měl usilovat již o plný rozsah pohybu kolena postupně, Jistě více řekne rehabilitační lékař a váš fyzioterapeut.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: