Přeskakování srdečního tepu

Je mi 25 let, sportovec momentálně netrénuji ze strachu, v poslední době cítím takové přeskakování tepu na krkavici.. jak to probíhá.. - v předklonu nebo jiné pozici.. cítím, menší tlak.. na hrudi v ten moment si sáhnu na krkavici a buch buch a nejednou v ten moment 1-2 vteřiny pauza a buch, buch , rychlejší.. v tom moment to cítím i na hrudi, že to přeskočilo cítím to 1-3 krát za den... poprvé kdy jsem na to přišel bylo v posilovně.. Měl jsem kondiční trénink rotoped tepovku jsem doržel od 135-160 a bez obtíží 30 min bez únavy...popadání dechu pak jsem se šel protáhnout lehce a za posilovat a končil jsem na stroji na břicho tak jsem si jenom tak sáhl na krk.. a přesně jsem trefil tu vteřinu kdy najednou nic nebouchalo a pak rychle se rozjel tep.. nemotala se mi hlava nebyl jsem zdeorientovaný ale bylo mi zle.. nejspíš od strachu nebo tak a tak jsem se tak vystrašil, že mi bylo do pláče. Na druhý den jsem šel ke svému obvodnímu a ten mi řekl, že to je normálni, že každý máme občasné aritmie vynechávaní tepu apod.., Jinak jsem v létě absolhoval kardiologické vyšetření na sportovní klinice v ostravě, na ergometrii mi byla zjištěna ojedinělá KES a benigní SVES.. pak sono srdce kde je všechno v naprostém pořádku.. to vyšetření bylo koncem srpna.. pak jsem dostal v říjnu 24 holtra.. kde se prokázal běžný nález, Sporadický až nevyznámný KES a benigní SVES.. v té době jsem necítíl žádne přeskakování a podobně.. Byl jsem i u svého Sportovního lékaře který mi opět řekl, že se nejedná o nic vážneho ale opět, že tohle máme všichni.. ale mě to osobně děsí dnes se mi to ráno opět stalo kolem 11 hod jak jsem se oblékal do města.. a tak mě to vystrašilo, že jsem nebyl schopný 10 min ani vstát... někdy to začne když na mě jde kuckání a takový divný pocit v krku.. Poslední dobou mě bolí i hrudni páteř..a bolí mě v levých žebrech stále.. někdy to jde jakoby k srdci.. až k rameni, bylo mi uděláno tolikrát náhodné EKG, že to asik ani nezpočitám.. a vyšetření krve.. kde bylo vše v pořádku a jiní lékaři se domnívají, že mám tetanii nedostatky minerálu ale nebyla mi prokázána.. už si nevím rady mám strach, že kdykoliv to příjde znovu tak bude po mě.. jinak nekouřím, stravuji se zdravě, sem tam si dám vino.. jinak suplementy beru q10 120mg, mineráli, multivitaminy, a byliny.. na čištění těla.. moje tlaky jsou ve fyzioligické normě.. poslední tlak u lekáře 120/80.. doma je taky normální.. v rodině otec po operaci chlopní mechanaická náhrada, matka.. cukrovka a vysoký krevní tlak... tou to cestou hledám další rady a nebo možné vyřešení mého problému..Děkuji předem za Vaši odpověď

Odpověď odborníka:

Stran nepříjemného vnímání arytmie jste byl komplentě a důkladně vyšetřen, lékaři Vám interpretovali výsledky všech vyšetření a neshledali žádnou odchylku od normálu. Ojediný výskyt extrasystol tj. nepravidelných srdečních stahů je prakticky normální, může se vyskytovat u většiny lidí. Vyšší výskyt extrasystol se může objevovat i při větší expozici stresům či nadměrné fyzické zátěži. Pokud byste extrasystoly nadále více vnímal a limitovaly by Vás v denních činnostech, je na zvážení nasazení nízké dávky antiarytmika.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: