Přeskakování tepu v předklonu

Ve zkratce je mi 25 let, výška 178 cm, váha 76kg, jsem sportovec,Asi tak 7 měsíců už mě trápí takové vnímavé pocity pulzování, byl jsem i na kardiologické interně s tím, že nejspíše mám "infarkt" trnula mi delší dobu levá ruka, pálelo mě na hrudi, a uprostřed lopatek, pak mi dvakrát prudce zabušilo srdce, na interně jsem byl 3 krát, a pokaždé EKG, krevní testy, RTG plic a srdce v pořádku, že se nejspíše jedná o vegetativní chybu, pak jsem asi každý druhy den byl u svého obvodního který mi pokaždé udělal EKG a vždy vše v pořádku, tlaky ve fyzilogické normě, tak mi vysvětloval, že se opravdu o nic nejedná, ale mě to nedalo tak jsem se objednal na sportovní kliniku, kde jsem podstoupil echo srdce a zátěžový test a spiro, echo perfektní, kapacita plic 114% a ergometrie s nálezem ojedinělý KES a Benigní SVES, jenže to mě do té doby neotravovalo takové přeskakování a bolest v zádech. Doktor mi řekl, že mohu normálně trénovat a ničeho se nebát, ale mě to nějak pořád nejde do hlavy, v poslední době se přidala obrovská bolest v zádech, konkrétně hrudní páteř, krční, a bederní, a jde to až do žeber a právě vždy když se předkloním nebo se blbě pohnu tak mi přeskočí to srdce, není mi u toho špatně nebo na omdlení, doktor mi řekl, ať beru Q10 klidně až 200mg denně, tak beru a další vitamíny, ale ty bolesti zad jsou strašné a omezuje mě to v životě, myslíte, že ty bolesti v zádech mohou mít souvislost s tím přeskakováním? Byl jsem i na neurologii doktor "věděl" už ve dvěřích, že mi nic není a poslal, mě domu. Jak to přeskakování je: přehnu se nebo překládam něco v autě tak divný pocit na zádech pak na hrudi a buch buch pak 2 vteřiny nic a silný úder buch až mi to poskočí na hrudi a krku. Už si nevím rady, sport je pro mě droga, a nemohu nic, naposledy jsem byl běhat v listopadu a prosinci cca po 11 km.. bez obtíží. Ale to jsem právě výše popisované potíže nevnímal, to přišlo až pak, přidala se i bolest nohou, mírné otekání, teďkom mě bolí pořád v lýtku tak nějak jak by mě pálely i ty nohy, tento týden jsem podstoupil i sono ledvin, vše ok. Ale mám stále bílkovinu v moči, už si nevím rady, nikdy předtím jsem nic takového necítil, trénoval jsem i 3 krát denně.. Je pravda, že mám sedávé zaměstnání. Když tohle řeknu opět obvodnímu tak mi jenom řekne vem si brufen, to není pro mě řešení, Jinak před 4 lety jsem měl autonehodu polámané žebra, preumotorax plic. příjde mi, že cítím jak by zablokovanou páteř, nebo jak to popsat, mám stále ztuhlé zádové svaly, další vyšetření mi nikdo nenapsal nedoporučil nic. Měl jsem i 24 holtra a opět jenom sporadické až nevýznamné Kes a Sves, ale to jsem necítil, žádné přeskakování ani záda mě nebolela. Opravdu nevím co mám dělat. Děkuji za Vaši radu a odpověď Než se mi ty problémy objevily tak jsem držel dietu na soutěž, zhubl jsem 19 kg za dva měsíce, strava, tréninky. A pak to přišlo měsíc po dietě. Ještě jednou moc děkuji za každou radu

Odpověď odborníka:

Odpověď na Váš dotaz jsem promýšlel trochu déle, protože to vypadá komplikovaně. Pokusím se to ale zjednodušit. Jste velmi mladý a to lidé obvykle nebývají moc nemocní. Dále - Vaše obtíže jsou pestré a mnohočetné. Daly by se v nich najít příznaky několika smrtelných chorob. Současně máte ale opakovaně mnohočetná negativní vyšetření. To mě vede k závěru, že Vaše obtíže jsou psychosomatické. Což neznamená, že jste hypochondr, nebo že ty obtíže ve skutečnosti nemáte. Pak je zde bohužel možnost, že Vaše obtíže jsou převážně psychosomatické, ale současně nějakou chorobu máte. To pokládám za málo pravděpodobné, ale je to důvod proč Vám lékaři budou dělat další a další vyšetření. Z toho co vím, tak bych asi doporučil další vyšetření, které bude nejspíš opět negativní - neurologické. Možná jste ho už měl. Jinak myslím, že by u Vás bylo stoprocentně užitečné přistupovat ke všem (nebo k drtivé většině) obtíží jako k obtížím psychosomatickým. Doporučoval bych návštěvu psychiatra. I když to v čechách není moc populární. Kdybyste se s tím chtěl poprat sám (což skoro nedoporučuju), tak byste si mohl přečíst knihu Servana-Schreibera: Uzdravení bez léků a bez lékařů. Je tam pěkně vysvětleno co se vlastně děje. Pak nějaké léčebné postupy, ke kterým je ale třeba spolupráce s psychiatrem. K samoléčitelským postupům patří sportování. Vy jste mi ale vyrazil trumf z ruky tím, že kvůli obtížím sportovat nemůžete. Doufám, že Vám toto vše snad nějak pomůže. Dejte vědět jaké máte pokroky nebo kdyby bylo něco nového. My v Praze děláme sportovní vyšetření (je komerční), třeba by Vám nějakým způsobem bylo užitečné, to uvažte.

MUDr. Vladimír Vinduška CSc.
MUDr. Vladimír Vinduška CSc.

Specializace: Kardiochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Přeskakování tepu | Od: Michal | 29.7.2014 10:56
Pane doktore MUDr. Vladimíre Vinduško CSc. - vy jste génius a odborník na pravém místě. Přesně jak to tady popisujete, tak to bylo i se mnou. Nikdo mi
to 4 roky nesdělil a já se pořád trápil a chodil na opakované prohlídky. Po čtyřech letech jsem nakonec skončil u psychiatra s výsledkem
PSYCHOSOMATICKÁ PORUCHA.

Já mám problém úplně stejný. Už je mi sice 36 let, ale začalo to v 31 letech synkopou (krátkodobá ztráta vědomí) a byl jsem na vyšetření úplně všeho.
Do té události jsem tvrdě sportoval a moc nejedl, což při mé výšce 190cm jsem shodil váhu na 69kg. Taky jsem měl veliký stres, protože jsem pracoval
jako řidič MHD. A v práci se to stalo. Naštěstí o přestávce. Byl jsem dokonce na IPCE v kritickém stavu s nepravidelným tepem okolo 28/TS, což je velmi
málo. Roky jsem chodil na opakované testy a stále negativní se stejným výsledkem. Jsem prý zdravý, ale při mých problémech jsem nikomu nevěřil.
Dokonce jsem i přibral a přestal sportovat. Už vážím 122kg a stále jsem měl občasné bušení srdce i při pohybu a motání hlavy. Nakonec mi bylo
doporučeno jít k psychiatrovi na kontrolu. Ten přišel na PSYCHOSOMATICKOU PORUCHU a nabídl mi léčbu. Sice se to stále moc nezlepšilo, ale je to o
poznání lepší. Doporučuji všem jít k psychiatrovy při negativních výsledcích a neztrácet čas hledáním pochybných závad... MICHAL
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Detoxikace těla Za měsíc budu přijat do školícího kurzu a poté do nového...
  • Cysta v hlavě Paní doktorko, píši Vám ohledně mého syna. Neustále už asi 4...
  • Bolest paty a chodidel Delši dobu mne bolí pata a chodidla a prsty u nohou...
  • Bolest palce nohy Je mi 48 let a asi rok a půl mě bolela záda vlevo v dolní...
  • Trittico a alkohol Před 4 lety jsem se léčil z úzkostné deprese. Nejprve jsem...
  • Nízká saturace Chtěla bych se zeptat, jak moc je závažný můj problém. Mám noční...
 
Naposledy čtené: