Prestala jsem brat leky na stitnou zlazu

Dobry den, potrebovala bych poradit ohledne moji poruchy stitne zlazy, kterou mi zjistili v mych 14 letech, kdy jsem mela podstoupit operaci krcnich mandlich a pri vysetreni mi zjistili na prave strane krku zvetseni laloku stitne zlazy. Hned na to jsem chodila na vysetreni do endokrinologie, a nasledne mi naordinovali leky Euthyrox 25 , a postupem casu mi davku zvysovali. Az na 125, z techto leku jsem zacala hodne pribirat. A proto jsem tyto leky prestala brat. Myslite, ze mi to muze uskodit? Momentalne nebydlim v CR a delsi dobu jsem nebyla na vysetreni. Myslite, ze bych mela vyhledat lekare? Bojim se, ze by to mohlo mit nasledky na tehotenstvi. Predem dekuji za Vasi odpoved. S pozdravem Lucie G

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vynechání léčby může být problém, ale také nemusí. Potkala jsem již obě varianty :-). Určitě by ale bylo vhodné alespoň jednou za půl roku zkontrolovat TSH. A v každém případě považuji za nutné zkontrolovat hormony štítné žlázy před plánovanou graviditou nebo případně v graviditě (a to v co nejkratší možné době po zjištění těhotenství). Jestli se ale jinak cítíte dobře, problém být nutně nemusí. Co může nastat je zvětšení štítné žlázy, takže i sonografické vyšetření jednou za čas..cca po dvou letech...by bylo vhodné. příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Vynechání léčby | Od: Eva | 3.8.2015 22:33
Dobrý den, zajímalo by mě proč tedy můj doktor endokrinní tvrdí, že bych mohla i umřít, když léky vysadím...
Líbila se mi vaše odpověď, byla bych vděčná, za upřesnění. Dá se to kompenzovat zdravou stravou, ryby, nebo jodem?
Jsme už nešťastná...váha jenom roste a obezita je také závažná nemoc..
Podařilo se mi zhubnout 11 kg během krátké doby díky změně stravování podle Mečingové, ale ty hormony zadržují vodu, je toho více co způsobují...Chci se toho zbavit.. Euth 077mg. Děkuji Eva
reagovat
re:Vynechání léčby | Od: uLékaře.cz | 4.8.2015 09:02
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: