Přestání kouření s wellbutrinem

Je mi 21 let a léčím se s schizofrenií a beru risperdal 2mg-0-2mg dřívě jako antidepresivum jsem bral Trittico AC 150 mg nyní beru wellbutrin 2x150mg denně psychiatrička mi ho předepsala protože jsem kouřil 40 cigaret denně a chtěl jsem sám přestat kouřit a přestal jsem nyní jsem už 2 měsíce bez cigarety ale mám poruchy spánku málo spím stratil jsem chuť na sex a dost jsem přibral na tělesné hmotnosti může to být předzvěst relapsu nebo něčeho takového?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

K Vašim potížím by se měla vyjádřit především Vaše ošetřující psychiatrička, která zná potřebné detaily. Porucha sexuálních funkcí nepatří k běžným vedlejším účinkům Wellbutrinu (ale může být zčásti důsledkem vysazení Trittica...), stejně jako zvýšení tělesné hmotnosti - to bych spíše sváděl na jiná psychofarmaka nebo na samotný fakt, že jste přestal kouřit - nárůst hmotnosti je po zanechání kouření běžný. Zanechání kouření mohlo také mírně změnit efekt dlouhodobě užívaného risperdalu (kouření, zvláště silné, ovlivňuje tělesné zpracování a tím u krevní hladinu řady psychofarmak...). Doporučuji tedy probrat stav s Vaší ošetřující lékařkou.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: