Přetahování předkožky

Dobry den, velmi by me zajimalo, proc jsou ruzne nazory lekaru uvedene na tomto webu. Jeden urolog tvrdi, ze do dvou let ditete by mela byt predkozka uvolnena a pokud se tak nestane, je nutne to resit. Jini lekari pisi, ze pretahovani predkozky by se melo resit az po tretich narozeninach. To jsou dost protichudne nazory, podle me. Dekuji za vysvetleni.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Máte pravdu, že názory na přesné stanovení věku do kdy má být předkožka uvolněná se i mezi odborníky mohou lišit, všeobecně se dá říci, že je to tak jak píšete, tedy kolem 2-3 let věku. Rozhodně je dobré respektovat přirozený vývoj uvolňování předkožky a nesnažit se jí za každou cenu kompletně násilně uvolnit do dvou let věku dítěte. Pokud po 2 letech nejde předkožka přetáhnout vůbec a je vyvinutá jizevnatá fimóza, je většinou nutné operační řešení. LM

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: