Přetahování předkožky

Dobrý den,mám 10 měs. syna a předkožka mu nejde přetahnout ani maličko,nedavno měl i nateklý penis a vymáčkla jsem mu mázek.Jeli jsme na pohotovost a tam nám řekli, že máme jít na chirurgii, ale nešli jsme ,léčili jsme heřmánkem a framikoinem.Poraďte mi co mám dělat.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě neuděláte nic špatného, když chlapci necháte předkožku v klidu. Vůbec se nepokoušejte ji přetahovat, nic mu nevymačkávejte, je to spíš nebezpečné - do 5let věku je dostatek času! S růstem orgaismu se struktury předkožky uvolňují od sebe a časem půjdou přetahovat, ale začněte až po druhém roce, at synkovi víc neublížíte - nejen fyzicky, ale i psychicky. U malých chlapců se násilně předkožka přetahovat nesmí, aby nedošlo k jejímu poškození nebo k zaškrcení žaludu (tzv. parafimóze). Postupem růstu půjde předkožka přetáhnout - vydržte a nyní koupejte v heřmánku /pokud na něj není alergický???? - pozor ten otok by mohl být i příznakem i alergie na heřmánek - raděj jej vyměňte třeba za měsíček/, ale předkožku mu nepřetahujte, prosím! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: