Přetahování předkožky

Dobrý den, ráda bych se poradila. Mám pětiletého syna a nejde mu přetáhnou úplně předkožka přes celý žalud. Myslíte, že to mám řešit nebo se to ještě časem může uvolnit? Přetahuje si ji každý den sám, když se koupe a snažíme se, aby to povolilo, ale nic... Moc děkuji Lenka Malichová

Odpověď odborníka:

Může se jednat ani ne o fimozu ale tzv. konglutinaci preputia, tedy přilepení předkožky k žaludu, což je u dětí velmi časté a chirurg nebo urolog jemnou sondičkou předkožku uvolní. Zákrok je citlivý, ale nebolestivý a je proveden ihned. Pokud by tomu tak nebylo protom by se jednalo o fimozu, ta by se podle nálezu musela řešit případnou drobnou operací.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Přetahování předkožky u dětí | Od: petr | 19.1.2017 18:27
s touto odpovědí z 2.9.2012 (Dobrý
den, ráda bych se poradila. Mám
pětiletého syna a nejde mu přetáhnou
úplně předkožka přes celý žalud.
Myslíte, že to mám řešit nebo se to
ještě časem může uvolnit? Přetahuje
si ji každý den sám, když se koupe a
snažíme se, aby to povolilo, ale nic...
Moc děkuji Lenka Malichová

Odpověď odborníka:
Může se jednat ani ne o fimozu ale
tzv. konglutinaci preputia, tedy
přilepení předkožky k žaludu, což je u
dětí velmi časté a chirurg nebo urolog
jemnou sondičkou předkožku uvolní.
Zákrok je citlivý, ale nebolestivý a je
proveden ihned. Pokud by tomu tak
nebylo protom by se jednalo o fimozu,
ta by se podle nálezu musela řešit
případnou drobnou operací.) sice
souhlasím, ale moc se mi nelíbí. Petr
reagovat
re:Přetahování předkožky u dětí | Od: uLékaře.cz | 20.1.2017 12:09
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím
Vás,
abyste dotaz zkopíroval a vložil
přímo do poradny na těchto
stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
prilepena | Od: sylvie Drinkova | 25.6.2015 22:49
Dobry den syn byl v roce a pul na zakroku kde se mu
sondickou uvolnila predkozka ale predkozka se mu
prilepila k zaludu do trictvrte zaludu stahnem ale dal to
nejde malinkatej kousicek tak 3mm se mu to odlepilo
dnes mu jsou 4roky myslite ze se mu to uvolni?nerada
bych naky zakrok.dekuji.
reagovat
re:prilepena | Od: uLékaře.cz | 26.6.2015 10:12
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: