Přetahování předkožky u 3 letého dítěte, je nutný zákrok sondičkou?

Dobrý den ráda bych se zeptala na proéblematiku přetahování predkožky u 3 letého dítěte. V roce a půl mu byla diagnostikována fimosa a byl mu prveden zákrok sondičkou. Zákrok to byl pro syna velmi traumatizující a předkožka se sice mírně uvolnila ale stále nejde přetáhnout. Žadne problémy nemá, bojim se opětovného zákroku sondičkou, je možné jiné řešení, je možné ho provádět pod umrtvením a opravdu je tak nutné trapit dítě dokola stejným zákrokem?Děkuji Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko. Trpělivé, velmi opatrné a dlouhodobé pokusy o pomalé přetahování předkožky ji postupně uvolní i bez nutnosti uvolňování sondičkou. Pokud nemá syn žádné problémy či záněty, není nutné minimálně do 5 let věku nijak intervenovat.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
zanět predkožky | Od: Michal | 4.1.2016 13:42
Dobry den chtěl bych se zeptat mam vnuka žijiciho
v cizině je mu 4,5 let dostal silny zanět luliny lekař
mu předepsal antibiotika ktere mu zabiraji ale
predkožku ma tak stahlou že mu nejde stahnou
uvažujou že mu udelaji obřizku ale mame strach že
vdospelosti nebude mit děti, manato nějaky vliv a
dase to nějak lečit- Děkuji
reagovat
re:zanět predkožky | Od: uLékaře.cz | 6.1.2016 16:04
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: