Přetahování předkožky u batolete

dobrý den, paní doktorko,prosím vás o radu ohledně mého syna (3,5).náš pediatr mu po měsíční aplikaci triamcikolonu přetáhl předkožku. poté jsme asi týden mazali framikoin a vše bylo ok, předkožku jsme pravidelně přetahovali při koupání.pak si ale syn stěžoval na bolest při přetahování, nechtěl si to nechat, nebylo mu to příjemné a dost jsme s tím bojovali.asi po týdnu jsem zjistila, že už to vůbec nejde.je naděje, že by se to ještě mohlo uvolnit? bude muset jít syn na obřízku?do kolika let mám čekat? děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, předkožku nyní násilím určitě nepřetahujte, mohly by vzniknout tržné ranky, které se pak mohou hojit i jizvením. Dělejte několikrát za den masáže předkožky např. s mýdlovou vodou, je šance, že se fimozku podaří rozrušit. Pokud nezaberou masáže, lze ještě zkusit mast s triamcinolonem, recept Vám vydá obvodní pediatr. Pro chirurgické řešení bych se rozhodovala až při neúspěchu tohoto postupu.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: