Přetahování předkožky u chlapečka

Dobrý den, mám doma 14 měsíčního chlapečka a naše pediatrička nás nutí přetahovat mu předkožku. Když to zkusím, malému předkožka praskne a udělá se mu trhlinka. Mám strach, aby ji neměl zjizvenou a neskončili jsme časem na chirurgickém zákroku. Dále bych se chtěla zeptat, jak trhlinku nejlépe zhojit. Za odpověď moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Marie! Na přetahovaní předkožky je ve 14 měsících brzy, její násilné přetahování opravdu může způsobit její zjivení, přesně jak se obáváte. Předkožku uvolňujte při teplé koupeli jen velmi jemně, nesmí praskat nebo klást odpor. Teprve pokud by se synkovi předkožka neuvolnila do pátých narozenin nebo pokud by měl chlapeček potíže s močením (slabý proud, nafukování předkožky při močení) konzultujte dětského urologa. Popraskanou předkožku můžete ošetřovat např. mastí Bepanten. Hezký den.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: