Přetahování předkožky u dítěte

Dobrý den, máme dvou měsíčného syna a chtěl jsem se zeptat, od kdy je dobré začít s přetahováním předkožky. Názory jsou velice odlišné a neradi bychom něco zanedbali. Děkuji Polášek

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přetahovat předkožku u malých dětí se nedoporučuje do věku cca 3 let. Důvodem je to, že předkožka je v prvních měsících života úzká a svojí vnitřní plochou bývá přilepena k žaludu. Ve věku do 6 měsíců má 80 % chlapců předkožku nepřetažitelnou, v roce je to 50 %, ve 2 letech 20 % a ve 3 letech 10 %. Samozřejmě jsou situace, kdy byste měli vyhledat dětského urologa - pokud dítě močí nápadně slabým, úzkým proudem, nebo vznikne-li v předkožce zánět (otok, zarudnutí).

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
předkožka | Od: Alena | 4.1.2016 14:00
dobrý den mému synovi bude 1rok a 9měsíců.Jdemu jen na
špičku přetáhnou předkožka pod tím má bílý mázek.S
čůráním,ale problém nemá.Chtěla bych se zeptat jestli
neexistuje nějaká bylinka nebo mastička aby mu to šlo
lépe,nechci aby šel na obřízku.Děkuji
reagovat
re:předkožka | Od: uLékaře.cz | 6.1.2016 16:04
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: