Pretazeni predkozky

Dobrý den, mám pětiletého synka a byla jsem s nim na petilete prohlídce. Malému vubec nesla stahnout předkožka a pediatr to viděl jako problém, že už v tomto věku by mu měla jít přetáhnout a také kvůli hygieně. Dal nám tedy doporučení na urologii. Doktor urolog malému předložku nůžkami nastřihl a doporučil mazat mastí Maxitrol. Mě ani manželovi však předkožka nejde u malého přetáhnout, takže mastí nemůžeme mazat. Máme to tedy nechat být a maleho zbytečně ne trápit a počkat do pozdějšího věku? Jinak malý do teď neměl s močením žádné problémy, jen v noci se pomočuje pravidelně každou noc. Manžel se pomočoval do 12 let a jeho matka do 14 let. Je to tedy dědičné? Dekuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o jednoduché ničím nekomplikované noční pomočování je genetická dispozice docela častá. Pomočování má potom také obdobný průběh jako u předků. Je potřeba ale vyloučit podíl komplikovanější dysfunkce. Doporučuji navštívit dětského urologa nebo nefrologa. Co se týče předkožky - kortikoidní masti mají největší efekt u vrozených nejizevnatých fimoz. Ty jsou potm většinou řešitelné pouze obřízkou ... V případě potřeby jsem k dispozici na TH klinice na Karlově náměstí v Praze. S pozdravem Zdeněk Dítě

MUDr. Zdeněk Dítě, F.E.A.P.U
MUDr. Zdeněk Dítě, F.E.A.P.U

Specializace: Dětská urologie
Pracoviště: Urologická klinika VFN a 1. LF UK,
TH klinika

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x