Přetažení předkožky

Chtěl bych se zeptat jestli předkožka jde přetáhnout nějak bezbolestně nebo jestli mě můžou u doktora uspat a předkožku přetáhnout.Za dopověd mnohokrát děkuji.

Odpověď odborníka:

Jakube, přetahování předkožky ve Vašem věku by mělo být zcela bezbolestné a měl by jste toto provádět při denní hygieně v rámci mytí genitálu. Pokud Vám předkožka přetáhnout nejde, nebo u toho máte bolesti, může se jednat o fimózu, co je zúžený prepuciální prstenec, který brání stažení (retrakci) předkožky a vzniká z jizvovité tkáně po opakovaných zánětech, infekcích. Zřídka může být i vrozená. Fimóza může způsobovat překážku při močení. Tento stav může vést ke chronickému zánětu žaludu, močových cest a v případě vážné obstrukce (překážky) i k poškození ledvin. Skutečná fimóza se vyskytuje ale vzácně.
Stav, s jakým se běžně setkáváme u mladých chlapců, je tedy zcela odlišný. Jde o konglutinaci předkožky (fyziologická fimóza). Vnitřní list předkožky je "přilepen" k žaludu. To způsobuje, že se předkožka nedá volně přetáhnout. Otvor je však dostatečný na volný průtok moče.
Obraťte se na svého praktického dětského lékaře který Vás vyšetří a zjistí příčinu Vaších potíží.
S pozdravem, MUDr. Veronika Horáková

MUDr. Veronika Horáková
MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Klinika pracovního lékařství a cestovní medicíny FNKV

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: