Přetrvávající léčené onemocnění

Před třemi týdny jsem navštívila obvodního lékaře kvůli neodcházející únavě, nesoustředěnosti a hlubokému dlouhému spánku. Z krevních testů se zjistilo, že jsem přišla za pět minut dvanáct s hypofunkcí štítné žlázy. Od druhého dne se nasadil Euthyrox 88 a nyní je to 18. den co léky poctivě beru. Zároveň v té době jsem se začala cítit nastydlá a před dvěma týdny jsem ulehla. Měla jsem silnou žlutou rýmu, bolest na hrudi a těžce jsem vykašlávala až černé hleny. Týden jsem poctivě ležela a pila čaje, hlavně zázvorový s medem. Nakonec mě v noci přepadla silná bolest ucha. Neměla jsem možnost se dostat na pohotovost, celou noc jsem tedy ledovala ucho a ráno bolest odešla a ucho zalehlo. Druhý den jsem jela k doktorovi, to už jsem měla zalehlé obě uši, pálelo mě v krku a rýma a kašel pokračovaly beze změny. Předepsal mi Clarinase repetabs, mucosolvan, jox, dvakrát denně vincentku a doporučil už vysadit nosní kapky. Dnes, po týdnu užívání všech léků a občasném užití nasivinu nebo mořské vody se vůbec nic nezměnilo, jen jsem se začala ke všemu ještě probouzet s hnisem v očích. Jedno ucho je téměř odlehlé, druhé zalehlé trošku silněji, ale nebolí. Ráno mám strašný kašel a vykašlávám, mám stále žlutou rýmu. V noci jsem nedokázala usnout a jsem úplně vysílená. Začíná třetí týden, co ležím doma, ale venku na mě čekají povinnosti. Co, prosím, ještě mohu pro vyléčení udělat? Stravu jsem upravila, mám samé vitamíny, odpoledne pospávám, silně se potím i kdybych spala nahá a nepřikrytá. Je možné, že se mě nemoc drží kvůli té štítné žláze? Mám tím oslabenou imunitu? Mnohokrát Vám děkuji za odpověd a pomoc. S pozdravem Ivana K.

Odpověď odborníka:

Je pravdou, že závažné poruchy funkce štítné žlázy, rozvinuté, vedou i k poruchám imunity. Podle popisu Vašich příznaků bych rozhodně doporučoval navštívit Vašeho praktického lékaře a ev. doplnit kontrolní vyšetření zánětlivých parametrů. Zdá se, že by se mohlo původně virové onemocnění dýchacích cest komplikovat bakteriálním zánětem nebo i zápalem plic a je třeba posoudit nutnost léčby ATB.
Zdravím
Karel Bláha

MUDr. Karel Bláha
MUDr. Karel Bláha

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 7

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x