Přetrvávající potíže po zánětu močových cest.

Dobrý den pane doktore, v polovině prosince 2014 jsem prodělal zánět močových cest (pouze močová trubice) po prodělané chřipce (bezprostředně navazovalo). Moje problémy byly svědění v močové trubici od kořene penisu k prostatě, velká únava, podlamovaly se mi nohy, velmi unavené úpony svalů (ne klouby, ne svaly). ALE zcela bez teplot. Vyšetřena moč, krev, stěry, ultrazvuk ledvin a močového měchýře, prostata. Zjištěna bakterie enterobacter cloacae. Přeléčeno (COTRIMOXAZOL AL FORTE). Po aplikaci nález v moči negativní, ale svědění a únava přetrvávajíci. Nasazen Tetracyklin, ale bez efektu. Moč bez nálezu, bílkovin, leukocitů, bakterií. Provedena cystoskopie se závěrem, že močová trubice je stále zarudlá (mezi kořenem penisu a prostatou, ostatní bez PN). Nasazen Kalcid a na unavené úpony svalů nasazen Diclofenac. Bez účinků. Nyní je květen a už 45 dnů beru Uro-vaxom na celkově 90 dnů. Moje problémy jsou nepravidelné téměř nepatrné svědění v močové trubici, na pohmat ze spodu penisu cítím lehké pichnutí v močové trubici (odhaduji, že to stále není v pořádku). Ale když tam už není bakterie, tak proč to přetrvává? To mě však momentálně trápí méně oproti přetrvávající únavě, která se sice zmenšila oproti hlavní nemoci (docela vadí při práci) zejména v odpoledních hodinách a přetrvávající únavě úponů svalů na dolních končetinách a stejně tak na předloktí. Tento stav ve zmenšené podobě trvá od počátku onemocnění, tj. od poloviny prosince 2014. Někdy mi pomáhá mírnit příznaky, když jdu do společnosti a nemyslím na to. Mohu poprosit o radu jestli jste se s něčím podobným setkal, protože mě to začíná už rozkládat i psychicky, protože to trvá dlouho. A jestli se domníváte, že únava nohou a předloktí s popsanou nemocí stále mohou souviset, případně jaký byste mi doporučil postup. Děkuji Petr

Odpověď odborníka:

Dobrý den, všechny diagnostické metody, které by Vám pomohly jste zmínil. Snad jen vyšetření výtěru z močové trubice, které je vhodnější pro diagnostiku zánětu močové trubice více, než jen vyšetření moči.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x