Přetrvávající rýma, syn 7 měsíců

Dobrý den, chci se zeptat, syn 7měsíců je nemocný již 3. týden, začalo to horečkou, rýmou a pokašláváním. U dokrota jsme dostali Fenistil a Sinekot proti kašli. Za 14dní se to přeměnilo..dráždivý kašel, stále rýma ale bez horečky. (roste mu zub). Šli jsme opět k doktorovi, ten nás poslal na ORL a tam mu napsali antibiotika PAMYCON - kapky do nosu. Do zprávy pro lékaře ORL napsal, klidný nález, pouze nosní sliznice zarůžovělá, vše klidné. Asi týden podávám 2x denně homeopatika chamomillu vulgaris 9 a 1x denně nux vomica 9. Nevím jestli jsou antibiotika již v tomto věku vhodná? Nyní pokašlává méně (stále suchý kašel) ale rýma stále vytéká hodně z nosu. Syn si nechce po 3 týdnech už ani nechat sáhnout na nos. Myslíte, že je dobře stanovena léčba a zda mám nadále používat Fenistil či Sinekot? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud takto obtíže přetrvávají, je třeba jít se synem na kontrolu, aby lékař, který ho vyšetřoval (nebo alespoň který má k dispozici dokumentaci a možnost syna vyšetřit) mohl přehodnotit a upravit léčbu. Ke změně a vhodnosti léčby se zde, na internetu, v tomto případě vyjadřovat nelze. ATB se v odůvovněných případech podávají i novorozencům včetně předčasně narozených, nelze tedy říci, že by bylo jejich podávání vzhledem k věku nevhodné.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: