Přetrvávající teploty

  • Dotaz od: Tomáš Prokop
  • Publikováno: 3.7.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den,jmenuji se Tomáš Prokop a je mi 24let.. měl bych k vám obrovskou prosbu ..Už přes 3 měsíce trpím na zvýšené teploty..Začalo to někdy v začátkem března, kdy mi zjistili akutní zánět nosních dutin(v čele nad pr.okem),na poklep i předklonu bolesti přetrvávali alespoň mesíc a půl.,bral jsem augmentin a potom ještě jedny antibiotika.po nich bolest v čele ustála, ale teploty přetrvávají.Během dalších 14dní se dostavil suchý kašel,škrábání,"knedlik" v krku a pocit na zvraceni.byl jsem asi 3krát na odběru krve,ale zánět a nic podobného mi nezjistili,rengen plic,srdce je negativni a spirometrie vyšla v pořádku.Rozhodl jsem si udělat výtěr z krku a zjistili mi Hemofil na "3křížky".tak mi doktorka předepsala další antibiotika - Doxibene 100mg 2 krabičky(10dní užívání)už mi zbývají pouze 2 tabletky situace se pořád nezměnila.pořád mám horečky,kašel a bolesti v krku.Teplota je opravdu zvláštní, jednak se mi projevuje v práci,musím neustále mluvit s klienty po telefonu(telef. bankéř.) ale také při námaze.dokáže se mi okamžitě zvýšit na 37.5 ale po odpočinku se zase sníží kolem 37.Prosím vás moc o radu na co bych se měl zaměřit a jak mám dál postupovat.. P.doktorka mě objednala 4.7. na imunologii, ale myslím si že to bude bezvýsledné ... cítím se opravdu slabý a naprosto vyčerpaný:( Děkuji předem za odpověď.. Prokop T.

Odpověď odborníka:

Imunologické vyšetření je zcela na místě, předpokládám, že po antibiotické léčbě byly provedeny kontrolní výtěry a jsou negativní. Měly by být vyšetřeny protilátky v krvi proti některým dalším infekcím - váš lékař jistě ví. Ev. vyšetření štítné žlázy.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: