Pretrzené vazy

Dobry den, jsem 6 tydnu po urazu pri fotbale v zorbakoulich, kde mi pri bocnim narazu ujelo prave koleno vpravo do strany. Vysledky z rezonance - utrzeny postranni vaz a natrzeny krizovy (pry visi na kousku). Dnes mam sundat ortezu a zacit rozhybavat koleno, plastika kriz.vazu se dela pry pozdeji. Opravdu muzu rozhybavat, kdyz mi kriz. vaz visi na kousku, neutrhnu ho uplne ? Nevim, jestli na tuto skutecnost muj lekar nezapomnel v tu chvili. Sportuji - delam karate, bude pro me lepsi plastika vazu ze? Nejhorsi je neschopenka a malo penez, ale v praci 8apul hodiny prozatim neusedim. Po rozcviceni mi lekar muze poslat do prace a pak znova na neschopenku, kdyz pujdu na plastiku. To nebudu skoro bez penez. Pane doktore, za jak dlouho je clovek schopen bezpecne ridit auto po plastice vazu? A kdy budu moci trenovat karate ? Predem mooc dekuji za odpoved. Vera Z.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Koleno je nutné rozhýbat ještě před plastikou , jinak jsou po operaci potíže s rehabilitací. Například ani fotbalista Frýdek nebyl hned operován. Auto budete moci řídit bezpečně za 8 týdnů, karate budete moci trénovat naplno po půl roce.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: