Přetržení křížového svalu

Dobrý den, jsem 10 měsíců po operaci kolene. Plastika křížového vazu a poškozený meniskus. Aktivně sportuji (kolo,plavání,fotbal,florbal,běh..) Ortoped mi doporučil používání ortézy,což dodržuji již 2 měsíce,vlastně po dobu co mi doktor kývl na tréninkovou zátěž. Před týdnem mi v koleni při tréninku píchlo. První den jsem to ani necítil,ale potom to mírně oteklo. Při běhu mě to nebolí,ale když jdu například do schodů tak ano a nebo když to koleno propni a otočím od těla. Může to být znovu přetržený křížový vaz? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Může být porušen nejen vaz, ale spíše kloubní meniskus. Na místě je ortopedické vyšetření a vzhledem k již provedené operaci a pokud se nález nezlepšuje i vyšetření magnetickou rezonancí kolena. Podle výsledku další postup.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: