Přetržený lýtkový sval

Dobry den, pisi Vam z Francie, kde jsem pred mesicem utrpela nehodu. Po 4 mesicich fyzicke namahy (kazdodenni nekolikanasobne vyslapy a schazeni prudkeho kopce, vyskove prace) jsem prehodila nohu pres napnute lano a pri pritahnuti se na noze jsem ucitila "rupnuti". Mela jsem pocit, ze se mi lykovy sval smrskl do kulicky a vubec nedrzel na kosti. Bolest byla snesitelna, ovsem postupem casu se bolest zhorsovala a nyni, mesic po urazu bolest postoupila do puli stehna, nasledne az k uponu zadnice. Snazim se byt v klidu, mam berle, ale diky nutnym castym presunum autem a vynucenemu rizeni i pres bolest, se nyni obracim na Vas o radu. Obinadlem si silne stahuji celou nohu, 3x denne si ji mazu ledovym gelem z lekarny a beru GCA. Bolest se ale nadale zhorsuje a ja se bojim, jestli se timto zpusobem budu moct plne vylecit, a za jak dlouho? Francouzskym doktorum neverim a do Cech se vracim az za dva mesice. Jak bych mela prosim podle Vas postupovat? A jake mohou byt nasledky? Velice Vam dekuji za Vasi odpoved!

Odpověď odborníka:

Zvláště ve vašem mladém věku by mělo být na místě řádné ortopedické vyšetření a vyšetření stavu svalu nebo šlachy diagnostickým ultrazvukem, Je škoda, že uběhl od úrazu dosti dlouhý čas. Pokud se jedná o větší trhlinku ve svalu nebo šlaše měla by se taková úrazová změna ošetřit sešitím, znehybnění sádrovou dlahou nebo ortézou s následnou rehabilitací, pohybová a fyzikální léčba.
Bez ohledu na finanční náročnost bych si vyšetření dali ve Francii provést.
Další léčba dle nálezu.
Lékař vám k léčení podle zjištěného stavu snad nabídne i několik možných léčebných postupů.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: