Přetržený přední křížový vaz

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli je možné nadále sportovat bez předního vazu. Byl jsem na ASK kde byla provedena nějaka začištění menisku. Podle doktora bych měl jít ale na plastiku. Bohužel nemohu si dovolit být pak dlouho vyřazen. Můj dotaz tedy zní: Jak nejlépe zpevnit koleno. Cítím totiž nestabilitu a občasné "vyskočení" kolena. Nyní když jsem zařadil do mého treninku jizdu na rotoped, tak mi natékají kolena. Viz foto

Odpověď odborníka:

Pokud je koleno nestabilní a vy máte pocit, jakoby vyskakování kolena, je na místě provedení plastiky předního zkříženého vazu, zvláště k přihlédnutí k vašemu mladému věku. Dnes se již tolik pacienti s porušeným předním zkříženým vazem neoperují, ale za předpokladu, že nestabilita nebude nápadná, nejedná se o sportovce a nejedná se vysloveně o mladé lidi. Jinak dle vyšetření ortopeda a nálezu. Ve vašem případě je patrně proveedení plastiky vazu na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: