Prevenar 13

Dobrý den, moc ráda bych se zeptala na názor odborníka, zda naočkovat našeho 11 měsíčního synka Prevenarem 13. Od jeho naroznení jsme byli pro očkování. Po poradě s dětským lékařem a rodinou jsme začali váhat a synka nakonec očkovat nenechali. Je to naše 4 dítko, jeho tři sourozenci jsou zdraví, nikdy neprodělali zápal plic ani zánět středního ucha. Bohužel náš nejmenší synek během posledních 8 týdnů dostal zápal plic i zánět středního ucha. Nyní se obviňujeme z toho, že jsme udělali obrovskou chybu, že jsme synka očkovat nenechali. Myslíme si, že jsme ho mohli ušetřit obrovského trápení a bolesti. Podotýkám, že jsme malého nenechali naočkovat, aby jsme jeho organismus nemuseli zatěžovat další očkovací látkou, ne kvůli finanční situaci, ta je u nás dobrá. Prosím poraďte, zda synka nechat naočkovat dle schématu ve 12 měsících a dále. S pozdravem a díky S.B.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opravdu zálěží na vás, rozhodně lze ale očkování proti pneumokokové infekci doporučit. Benefit tu zcela jistě převáží případné nežádoucí účinky. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: