Prevenar 13

  • Dotaz od: Veronika Sládková
  • Publikováno: 1.6.2010
  • uLékaře.cz

Synovi je 2,5 roku. Před rokemměl náběh na zápal plic, nyní od března do května měl dvakrát záchvaty laryngitidy a dvakrát oboustranný zánět středního ucha, odstraněný píchnutím u lékaře. Při výtěru byl zjištěn zlatý stafylokok, nikoli pneumokok. Lékařka doporučila očkování Prevenarem. Má smysl? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Prevenar chrání jen proti pneumokokovi, používá se hlavně jako prevence zánětů středouší. Na stafylokoka by byla vhodnější autovakcína.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Počítačová tomografie (CT)
Články: Počítačová tomografie (CT)
Počítačová nebo computerová...
Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Články: Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Plicní nádory jsou smutným...
Jak jste na tom s hořčíkem?
Články: Jak jste na tom s hořčíkem?
Trápí vás problémy se zády...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: