Prevenar 13

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně očkování prevenar 13 a synflorix. Synovi (13 měsíců) jsem již od počátku připlácena 300,- za prevenar 13, místo synflorix. A dnes jsme byly u sestřičky na 4 poslední dávce, avšak ta až po píchnutí malému si uvědomila, že popletla dávky. Místo prevenaru 13 mu píchla Synflorix. Byla jsem s toho opravdu v šoku - je to velmi nezodpovědné. Odpověděla mi, že to bere jako automaticky - maminky prý prevenar 13 nechtějí!! Naše paní dokt. má bohužel dovolenou. Byl za ní zástup, ale dokt. se mi vůbec nelíbila a ještě s ní máme v rodině špatné zkušenosti :-(. Prosím poraďte mi, zda i přesto bude prevenar 13 fungovat. A jak se to teď bude uplatňovat u pojišťovny? Předem děkuji za Vaší odpověď. Hezké dny

Odpověď odborníka:

Dobrý den, taková věc by se samozřejmě stát neměla, pro Vašeho syna nicméně nepředstavuje žádné ohrožení. Imunita nebude zcela optimální, doočkování další dávkou Prevenaru však nepřichází v úvahu. Co se týče proplácení pojišťovnou, neměl by být problém, situaci by za Vás měla případně vyřešit praktická lékařka.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: