Prevenar 13

Dobrý den, má dcera 3,5 roku pravě prodělala akutní snusitidu byla hospitalizována v nemocnici a ve výtěru jí byl nalezen "streptococcus pneumoniae", chtěla jsem se zeptat zda má ještě cenu jí dodatečně naočkovat Prevenarem 13, aby jsme se v budoucnu těmto nemocem alespoň částečně vyhly.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, proti pneumokokovi nevzniká dlouhodobá imunita, hrozí tedy riziko, že Vaše dcerka opět pneumokokovou nákazu chytne a očkování má tedy svůj význam. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: