Prevenar 13

Dobrý den, ráda bych se zeptala na 4. dávku Prevenaru 13. Moje vnouče, kterému je nyní rok a půl, bylo očkováno takto: 1. dávka na počátku šestého měsíce 2. dávka přesně v sedmi měsících 3. dávka přesně v osmi měsících Domnívala jsem se, že dostaneme ještě 4. dávku, náš pediatr nám však sdělil, že už není potřeba, když bylo očkování takto opožděné. Je tomu skutečně tak? Lze považovat 3. dávku v tomto případě již za booster? Nebo byste doporučili 4. dávku přece jenom ještě podat? Nerada bych, aby očkování, jak se říká, vyšlo vniveč. Moc děkuji za odpověď a Váš čas. Zdraví Olga K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v tomto případě bych podala ještě 4. dávku vakcíny, a to ideálně mezi 11. a 15. měsícem věku, každopádně před dokončeným 2. rokem věku Vašeho vnoučete. Pokud budete mít pochybnosti, obraťte se na očkovací centrum při některé z velkých nemocnic - kontakt najdete na internetu. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: