Prevenar 13 a meningitida

dobrý den pane doktore můj 5letý syn byl hospitalizován na podezření meningitýdy diagnoza se však nepotvrdila ,nemá žádné problémy se záněty,proto nebyl očkován prevenarem,doporučil by jste ještě naočkovat nebo máme zvolit jiný tip vakcíny v tomto věku dítěte.Popř,jakou vakcínu by jste doporučil .Velmi děkuji za váš čas a za odpověď.

Odpověď odborníka:

Z hlediska očkování proti pneumokokům existují dvě možné vakcíny - Synflorix a Prevenar, obě jsou vhodné pro děti do 5 let věku, v případě Vašeho dítěte, které dle Vašeho sdělení navíc nemá žádné obtíže se mi nezdá jejich aplikace k užitku. Pokud máte obavy z meningokokové meningitidy, můžete zauvažovat například nad vakcínou NeisVac-C chránící proti meningokoku skupiny C.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: