Prevenar

  • Dotaz od: Kateřina Zadinová
  • Publikováno: 11.5.2010
  • uLékaře.cz

Vážená/ý paní/e doktorko/e, nechali jsme očkovat našeho malýho prevenarem v 1 roce a 20dnu a další dostal přesně za měsíc.A zde jsem četla,že se očkuje po dvou měsících,teď už mu jsou tři,tak se chci zeptat jestli je to v pořádku.A také se chci zeptat jestli lze ještě přeočkovat prevenarem 13,aby byl lépe chráněn.předem moc děkuji za Vaši odpovď. S pozdravem Katka

Odpověď odborníka:

Prevenarem 13 se může očkovat i později, často se toto očkování doporučuje např. před nástupem do kolektivu (jesle, školka) - tzn. i u starších dětí. Také lze započaté očkování vakcínou Prevenar dokončit vakcínou Prevenar 13. Na bližší informace a praktické provedení očkování se musíte ale informovat u vašeho pediatra. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: