Prevenar

Dobry den,mam dvojcata,predcasne narozena a nyni maji 11mesicu-korigovane 8 a na neurolog.nam povolili ockovat,nejdrive Prevenar,pote hexa. Obvykle jsou prevenaru 4davky, ale nase pediatricka mi sdelila, ze uz jsou velci, takze staci pouze 2 davky po mesicni pauze a tretiu v 1,5roku.Chtela jsem se zeptat, zda to tak opravdu je nebo je lepsi naockovat vsechny 4 davky, zda 3 budou dostatecne ucinne?Dekuji

Odpověď odborníka:

Vše pediatrička má pravdu, očkovací schéma u dětí s očkováním zahájeným ve věku 7–11 měsíců zahrnuje pouze 3 aplikace. U dětí ve věku 12-23 měsíců dokonce jen 2 aplikace.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: