Prevenar

Dobry den, mam predcasne narozena dvojcata, poprve nam bylo povoleno neurologem ockovat v 11. mesici deti /korigovany vek 8. mesic/ prvni davkou prevenaru. Byli jsme pediatrickou informovani, ze pokud se ockuje pozdeji, tak staci 3 davky /1 davka, pak za mesic a pak cca v roce a pul/. Byli jsme tedy 13. listopadu na prvni, meli jsme jit v prosinci, ale deti mely lehkou virozu a tak nam pediatricka sdelila, ze nebude ockovat a mame prijit az 22.1. na druhou davku. Chtela jsem se zeptat, zda to neni velky interval mezi ockovanim 1 a 2 davky, bude vakcina ucinna?Jedno z dvojcat chodi jeste na ockovani proti RS virum Synagis a tak se musi pry dodrzet cca interval mezi ockovanim 14 dni - bude ockovany 7.1. a tak 2 davku prevenaru dostane az za 14 dni. Je to prosim tak spravne? jde mi hlavne o to, aby se neockovali zbytecne, aby latka prevenaru po vice nez 2 mesicich byla ucinna. dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není problém odsunout 2. dávku Prevenaru 13 v odstupu 2 měsíců a skutečně stačí odstup 14 dnů mezi Prevenarem 13 a Synagisem... Vaše lékařka očkuje děti správně, nemusíte mít obavy. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: