Prevenar 7

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně očkování dcery Perevenarem 7. POrvní dávku dostala v 7 měsících, druhou následně v osmi měsících a pak mi lékařka tvrdila, že máme přijít po druhých narozeninách. Nyní jí jsou 2 roky a 14 dní a v lékárně jsem se dozvěděla, že 3. dávku měla dostat do 23. měsíců. Mohla bych se zeptat, zda bude stačit podat nyní pouze jednu dávku, nebo jak bychom tento problém měsíčního zpoždění měli řešit? Předem děkuji za odpověď. Marcela Perková

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Domnívám se, že šestitýdenní zpoždění by nemělo mít na vytvoření dostatečné hladiny protilátek vliv a že je tedy možné dokončit očkování jen touto jednou poslední dávkou. Můžete také zvážit, zda si pro 3. dávku očkování nevyberete Prevenar 13 místo dosavadního Prevenaru - zkuste se podívat na stránky www.prevenar.cz. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: