Prevence

Dobrý den,chtěla bych se zeptat před pár dny jsem měla rizikové chování. Nemám zatím žádné příznaky, ale i přesto se plánuji vyšetřit ve specializovaném zařízení. Cca zaméně než tři týdny jsem ojednaná na gynekologii co konkrétně může zjistit gynekoložka a kdy doporučujete testy? jsou možné některé udělat dříve než za dva měsíce? jsou dva měsíce od chování testy na hiv průkazné? děkuji

Odpověď odborníka:

Gynekoložka může v rámci běžné prevence zjistit kapavku, jinak nic. Syfilis a HIV se dá prokázat z krevních testů, chlamydie ze speciálních stěrů z buněk děložního hrdla. Testy doporučuji za 4 týdny.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Smrkáte i v létě? Stálá rýma může být projevem alergie
Senná rýma zabíjí sexuální život
Články: Senná rýma zabíjí sexuální život
Senná rýma není jen plný...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Cukrovka - Diabetes Mellitus
Články: Cukrovka - Diabetes Mellitus
Diabetes mellitus, cukrovka...
24 hodin s revmatoidní artritidou – 5 tipů na pomoc
Články: 24 hodin s revmatoidní artritidou – 5 tipů na pomoc
Pokud trpíte revmatoidní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: