Prevence chřipky pomocí panadolu

Dobrý den, moc vás prosím o radu. Podle tchýně mám tříleté dceři dávat jako prevenci proti chřipce po dva týdny třikrát denně 3/4 panadolu (obsahující 500 mg Paracetamolu). Mám obavu, že tím dceři spíše ublížím (následky na játrech atd.) Nebo snad může mít tato léčba v rámci prevence nějaké opodstatnění? Mockrát děkuji za odpoveď a přeji hezké svátky. K.R.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podávání paracetamolu není v žádném případě prevencí chřipky. Tento lék je sice velmi účinný, je ale dobré ho používat jen tam, kde je ho třeba (vysoká horečka, bolesti). K poškození jater při neuváženém podávní paracetamolu skutečně může dojít. Nejúčinější prevencí je kromě očkování zdravá strava, dostatek vitamínů, dodržování pitného režimu, otužování a vyhýbání se místům, kde se lze chřipkou nakazit. Více informací najdete na www.chripka.cz.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: