Prevence cysty na vaječníku

Dobrý den. Prosím Vás, jsem 2 měsíce po odstranění levého vaječníku a vejcovodu z důvodu cysty na vaječníku. Je vhodná nějaká další léčba, aby nedošlo k vytvoření cysty na pravém vaječníku, který by měl být v naprostém pořádku, ale při operaci byl diagnostikován 4 cm myom na děloze. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko, pokud na pravém vaječníku žádné cysty zjištěny nebyly, budete sice muset pravděpodobně navštěvovat pravidelné kontroly, ale žádná preventivní opatření se obvykle nepodnikají. Záleží i na typu cysty. Myomy na děloze se vyskytují u mnoha žen bez toho, aby působily výraznější obtíže. Je ale třeba je hlídat, aby nezačaly příliš růst, v tomto případě by bylo nutné je odstranit. Záleží i na uložení myomu a na tom, zda pociťujete bolesti nebo problémy při menstruaci či jindy během cyklu. Poraďte se o dalším postupu s Vaším gynekologem, který zná konkrétně Vaši situaci.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: