Prevence po nemoci, úrazu a užívání léků

Dobrý den, před 6 lety jsem byla ještě plně zdravá, pak jsem v 8. měsíci těhotenství doslova umírala na těžkou anemii s fibrilací srdečních síní, kdy pomohla transfuze krve... od té doby mám ale hypofci štítné žlázy se zánětem (užívám Euthyrox), a tím i kila navíc... před 3 měsíci mi píchli po říznutí tetanovku, kterou jsem velice špatně snášela - těžká únava, horečky, zimnice a malátnost, i díky tomu se mi pak stal úraz nohy - nyní jsem 2 měsíce po operaci úrazu paty a achillovky, kdy jsem si do minulého týdne denně píchala clexane proti embolii a od začátku mi bylo často nevolno od žaludku a závěrem mne stále bolela i hlava směrem od čela... a to nejhorší - stále mne intenzivněji píchalo jakoby srdce, a po vysazení clexanu vše zmizelo... měla bych si radši nechat udělat veškerá vyšetření srdce nebo to mám nechat být, že ani ta fibrilace, ani ten clexane mi se srdcem nemohly nic udělat? Nechci být hypochondr, ale mám malé dítě a potřebuji být fit, abych se o něj mohla postarat nyní i v budoucnu... Dík za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste v tak mladém věku měla srdeční arytmii typu fibrilace sín, pak předpokládám, že máte kontakt s internistou či kardiologem aslepoň jednou ročně, i když už je rytmus pravidelný a obtíže ustoupily. Pokud tomu tak není, požádejte svého praktického lékaře o odeslání na kontrolní kardiologické vyšetření, včetně echokardiografie. Clexane Vám se srdcem určitě nic špatného neudělal. Pokud se arytmie již neopakovala, nemusíte mít žádné obavy ohledně svého zdravotního stavu. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: