Preventivní izolace od ostatních

  • Dotaz od: Lenka Králová
  • Publikováno: 3.5.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den,prosím Vás o radu.U mé 5ti leté dcery se před týdnem objevily neštovice a zatím nemá žádné příznaky,že by byla také nakažená..Momentálně by se mi nehodilo,kdyby neštovicemi onemocněla,jsem krátce v zaměstnání..myslíte si,že by bylo ještě možné ji izolovat od dětí ve školce,nebo je již pozdě.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zda je vaše dcera nakažena či nikoliv, nelze zodpovědět. Po týdenní expozici už může být totiž nakažena. Přesto ale izolace není úplně na místě. U dětí totiž nemoc probíhá "lépe" než u dospělých, proto by bylo lepší, kdyby si to "odbyla" v dětství. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: