Preventivní odstranění vaječníků

Dobrý den, jsem 2 roky po konikazi děložního čípku a odstranění cisty na vaječníku. Momentálně mám špatné výsledky citologie, v testu pozitivní HPV, bylo mi doporučeno preventivní odstranění dělohy, slepého střeva a obou vaječníků. Stále váhám, jestli mám nechat odstranit oba vaječníky, nebo pouze zasažený vaječník, kvůli předčasnému přechodu a souvisejících problémů z nedostatků ženského hormonu. Co byste prosím doporučovali Vy?

Odpověď odborníka:

Nejlépe odpoví váš gynekolog. Pokud z vámi uvedených důvodů je vám operace takto doporučena je její provedení na místě. Chybějící hormony funkce vaječníků jsou nahrazeny medikamentozně. Znovu podotýkám, že rozhodující je stanovisko a doporučení vašeho gynekologa a vaš postoj k doporučení. Na vašeho gynekologa se definitivně obraťte Pojišťovna umožňuje i tzv. druhý pohled, vyšetření a stanovisko s doporučením i dalšího gynekologa třeba na jiném pracovišti.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x