Příčina potratu

Dobrý den.Byla jsem v 16tém týdnu těhotenství když mi během cca tří hodin po vyšetření prstem a pohmatem(při kterém bylo vše v pořádku)odešlo něco co vypadalo jako hlenová zátka(už jsem jednou rodila,takže jsem ji viděla)a od toho okamžiku začal odcházet nezapáchající bílý hustý hlen,který nesvědil ani jinak neobtěžoval.Začala jsem být léčena na kvasinky(nebyl proveden žádný stěr) ale léčba nezabírala a během 14ti dnů se k hlenu přidala krev a bolesti břicha.Nakonec odtekla všechna plodová voda a dostavila se infekce plodu a nakonec mi byl vyvolán potrat.Chci se zeptat jestli je možné aby kvasinky nastoupili během pár hodin a jestli je možné že by pan doktor nechtě při vyšetření narušil hlenovou zátku.Taky bych ráda věděla zda ta infekce,dočištění po potratu na sále atd. můžou mít vliv na následné otěhotnění a průběh těhotenství?Děkuji

Odpověď odborníka:

1) Kvasinková infekce nevznikne tak rychle a nevede k potratu. 2)Potrat by bylo možné vyvolat při velmi nešetrném vyšetření či úmyslně, domnívám se, že ve vašem případě je to naprosto vyloučené. 3) Po potratu a kyretáži dělohy samozřejmě můžete otěhotnět, ale doporučovala bych nejdříve za 3 měsíce.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: