Priessnitz tobolky v těhotenství

Dobrý den, pane doktore, jsem momentálně na začátku 6 měsíce těhotenství a mám velký problém s křečovými žílami. Už od začátku tohoto těhotenství se mi objevují nové, bolestivé žíly, (naštěstí pouze na 1 noze), zvláště metličky. Můj gynekolog mi předepsal Detralex, který užívám 2 měsíce, ale nohy stále bolí, žilky se dělají nové a snad každým dnem se to horší. Zakoupila jsem si proto Priessnitz tobolky (gel mi vyvolává po pár dnech svědění), po cca týdnu užívání jsem se dozvěděla, že tyto tobolky nejsou vhodné užívat v období těhotenství. Ráda bych se Vás zeptala, zda opravdu není vhodné tobolky v těhotenství užívat a popř. z jakého důvodu (složení výrobku obsahuje víceméně skupinu vitamínů). Doporučil by jste raději tobolky vysadit, přestože cítím po pár dnech úlevu? Moc Vám děkuji za odpověď, s pozdravem a přáním hezkého dne, Katka.

Odpověď odborníka:

Tento přípravek můžete užívat i v těhotenství, jde opravdu jen o vitamíny, resp. o složky obsažené i v normální stravě. Varování o nevhodnosti užívání v těhotenství a kojení je uvedeno prakticky na všech výživových doplňcích.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: