Priessnitzův obklad na kotník

Před sedmi týdny jsem si zlomil a udělal výron v kotníku. Po šesti týdnech mi sundali sádru a po dnešní školní praxi je kotník nateklý více než obvykle. Mamka mi na něj dala Priessnitzův obklad a noha od kotníku až po konečky prstů nehorázně pálí, nedá se to skoro vydržet.. Je to v pořádku?

Odpověď odborníka:

Nikoliv Priesnitz, ale chladné obklady, kterou jsou nepřekryty a jakmile přestane chladit odstranit, stačí 2-3 x denně 15 min.
Jinak je třeba stav hlezna posoudit, srovnat s rtg snímkem, jistě byl i kontrolní rtg.
Pokud je otok hlezna tak ještě před ranním vstáváním, pokud je hlezno s malým nebo žádným otokem stáhnout hlezno od prstů po koleno, aby se otok nefixoval elastickým obinadlem, dostanete v lékárně..
Jinak léčba a to pohybová a fyzikální na rehabilitaci, tam vám podle současného stavu poskytnou potřebnou léčbu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: