Příkrmy

Dobrý den,malá měla 4měsíce, stolici má za 1-3 dny a zapáchá, je plně kojena a praktická lékařka nám řekla, že máme začít s příkrmy, není to moc brzy? A pokud ne, tak normálně přejít asi po měsíci masozeleninových na ovocné? Děkuji

Odpověď odborníka:

Nyní se zavádí nový přístup k zavádění příkrmů. Na základě závěrů velkých studií bylo řadou odborných společností přijato, zavádění příkrmů od ukončeného 4. měsíce. A to proto, že oddalování podávání příkrmů nebylo spojeno se snížením výskytu alergií. Proto je nyní doporučeno kojení bez příkrmů první 4 měsíce, nejdéle do 6 měsíců života a poté podávání příkrmů. Začínáme mrkví, bramborem, brokolicí a postupně přidáváme další zeleninu, po měsíci lze přidat libové maso a následně vejce.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: