Příkrmy

  • Dotaz od: Martina J.
  • Publikováno: 19.12.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné začínat dítě přikrmovat rýžovou kaší? Synovi jsou 4 měsíce, porodní váha 3 890 a 51 cm, nyní 8 100 a 67 cm. Je plně kojen, prospívá dobře (cca 200g týdně), ale v noci se budí mnohokrát a pediatr navrhl podávání kaše místo večerního kojení. Slyšela jsem ale, že jako 1. příkrm by měla být zelenina kolem 6m věku. Jaký je váš názor? děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud pediatr má vám doporučuje rýžovou kaši, má pro to jistě důvody a tím je dobrá zkušenost . Zeleninu můžete začít podávat tak jako tak, ale je pravda, že rýže patří mezi nejmenší potenciální alergeny a navíc dětátko více na noc zasytí. Takže důvěřujte pediatrovi, jeho zkušenost a hlavně znalost vašeho dítěte od narození, zajištuje i bezpečnost při začátcích v přikrmování. Hezký den..

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: