Příkrmy kaší

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. Mám 8 měsíční dceru. Byla výlučně kojena do 6,5 měsíce, pak jsme začaly s příkrmy nejprve zeleninovými v době oběda, pak ovocnými na dopolední svačinu. Před 2 dny jsem začala s kaší - (Nutrilon první kaše) na večeři. Na žádnou potravinu se u ní zatím žádná alergická reakce neobjevila, ale zatím se snažím vyhýbat potenciálně alergickým potravimám (rajče, celer,...). Zajímalo by mě, jak rozeznám, jestli je dcera osypaná kvůli alergické reakci, nebo jen díky tomu, že se zpotila. Už 2 dny je totiž osypaná na hrudníku, nejvíce v horní části. Nevím, jetsli si to mám dát do souvislosti s kaší a kaši vysadit a zkusit jí dat nemléčnou s hypoalergennim mlekem. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Michaela

Odpověď odborníka:

Dobr den, Michaelo! Rozhodně se přikláním k tomu, že jste nasadila jak obilí tak kravské mléko (v kaši) příliš brzy. Konzervativnější (a to nemluvím o skutečně zapalených obhájcích) nutriční specialisté doporučují jak pšenici (a jiné obiloviny ("cereálie") s lepkem) tak kravské mléko až od 12ti měs věku. Vyrážku velmi pravděpodobně získala právě z příkrmů. Při zavádění nových potravin do jídelníčku vždy věnujte (aspo 1. rok života) velkou pozornost výskytu podobných projevů. Doporučuji kaši zcela vysadit, můžete zkusit dokrmovat nějakým hypoalergenním (HA) štepěným mlékem. O opětovné nasazení kaše i mléka se pokuste až po prvním roce věku dítěte. S takovouhle reakcí bych doporučil také zvážit uvedení pšeničných (žitných, ječných) cereálií (t.j. sušenky, pečivo, kaše) taktéž až po prvním roce věku. Rajče a celer jsou nesrovnatelně méně alergenní než kravské mléko a lepek z obilí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: