Příkrmy kojence

Dobrý den,mám šestitýdenní dceru.Narodila se v termínu(38.týden), ale s nízkou porodní váhou(2.400g).Prakticky od druhého týdne máme problémy s kojením,dcera se nejprve přejídala(prý aby dohnala váhu),nyní má velké bolesti bříška,je stále nespokojená,budí se ,začaly i potíže při pití,špatně polyká a neustále se kroutí a rudne,chroptí,velice hlasitě,jakoby ji škrábalo v krku a má mléčný povlak na jazyku a vlastně mám dojem,že se jí stále přitěžuje.Přibývá sice hezky,má 3.770g, ale nakrmit ji a poté uklidnit dá stále víc práce.Lékařka říkala,že jím spoustu jogurtů a piji příliš mléka(což je vlastně pravda)a proto má dcera alergickou reakci na kravské mléko.Nasadily jsme radikální dietu a prý se uvidí.Chtěla jsem se zeptat,jestli můžu dceři nabídnout jinou náhradní stravu,když má z mého mléka takové bolesti.Existuje,prosím,nějáké mléko,které bych jí mohla dát ať se jí uleví,nebo aspoň nějaký přípravek na úlevu.Dostali jsme LEFAX suspenzi.protože SUB simplex nám byl defakto k ničemu,tak nevím co nejlepšího udělat ať se dceři uleví.Děkuji za pomoc a radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obtíže s příjmem stravy jsou v podobných případech očekávatelné, ale dle Vašeho popisu je vidno, že nejde o nic dramatického. V zásadě půjde asi o to upravit jak Váš, tak dceřin jídelníček tak, aby došlo k odstranění maxima jejích obtíží. Uvidíte zda pomůže dieta doporučená Vaší lékařkou, pokud máte možnost plně kojit, tak v tom pokračujte, na příkrmy nebo umělou stravu je času dost. Co se týče přípravků pro odstranění nadýmání (máte na mysli zřejmě SAB Simplex), tak tady je nutno vyzkoušet co bude fungovat. Pokud pomůže Lefax, užívejte jej.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: